Јутро ће променити све, РТС | 2018 -

M@RKO

Добро-Познат Член
Мислења
9,533
Допаѓања
72
Поени
48
Автор на оваа тема #1

Ова е приказна за младите луѓе кои ги поминале триесеттите, го завршиле школувањето, не формирале семејство, немаат постојани работни места и сè уште го бараат "своето место" во светот ...

Во чекор помеѓу раната младост која им поминува и зрелата возраст ликовите во серијата се обидуваат да ги редефинираат нивните пријателски и емоционални односи и да сфатат "каде понатака".

Преку борбата со предизвиците на животот на една генерација, серијата се обидува да го прикаже духот на Белград денес: зборува за оние кои живеат во него, оние кои одат надвор од државата, како и оние кои повторно и се враќаат ...

Серијата го следи животот на четириeсет годишници во Белград во период од година дена. Филип,човек кој ветува, стипендист на престижниот американски универзитет Беркли по неколку години престој во Америка се вратќа во Белград на кратка посета но таа негова кратка посета, трае подолго од планираното. Враќањето на Филип ќе ги повлекува и неговите долгогодишни пријатели, Љуба, Анѓела и Александар.

Главни улоги :
Никола Ракочевиќ - Филип
Јована Стојиљковиќ - Анѓела
Андрија Кузмановиќ - Љуба
Исидора Симијоновиќ - Саша/Aлександар

Автори на серијата :
Горан Станковиќ
Владимир Тагиќ

Трејлер
 
Последен пат уредено: