Господ постои, името и е Петрунија l 2019

hakuna_matata

Активен Член
Мислења
798
Допаѓања
27
Поени
28
Автор на оваа тема #1

ГОСПОД ПОСТОИ, ИМЕТО И Е ПЕТРУНИЈА
Режија: Теона С. Митевска
Улоги: Зорица Нушева, Лабина Митевска, Стефан Вуишиќ, Суад Беговски, Симеон Дамевски, Виолета Шапковска, Пепи Мирчевски, Џевдет Јашари, Владимир Тулиев.

Синопсис:
Дејството во филмот се случува во Штип, мало гратче во Македонија, каде секој јануари локалниот свештеник фрла дрвен крст во реката, а стотици мажи со нуркање сакаат да дојдат први до него. Среќата и просперитетот се загарантирани на човекот кој ќе го фати прв. Петрунија е главниот лик, кој неочекувано се фрла во водата од каприц и успева да го фати крстот пред другите. Нејзините конкуренти се бесни од смелоста на една жена да учествува во нивниот ритуал, настанува општ хаос. Петрунија си останува на своето место, со крстот и нема намера да се откаже.

Премиера: 10 февруари во официјална конкуренција на Berlin International Film Festival
 
Последен пат уредено: