Дискусии за цртани серии

  • Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
30,991
26,975
113
  • Автор на оваа тема
  • #1
Општа тема за цртани и анимирани серии

Коментирајте ги вашите омилени серии од детството и споделете ги сите новости со престојните цртани серии во земјава и светот.​
 

dallavera

Добро-Познат Член
2,208
2,574
113
Како дете ги обожавав Тин Тин и Марсупилами. :406389:
 

kristijan10

Добро-Познат Член
3,345
4,717
113
Цртана серија што одела на МРТ во 80ти. Дури и најпопуларниот можеби. И тоа Аслан што го кажа, само јас не сум запознаен со тие години. :406389:

Сигурно и кај вас во Срб одела. :lilee:

 

Beauty

Администратор
30,991
26,975
113
  • Автор на оваа тема
  • #8
Да, тоа е веројатно најпопуларниот цртан на сите времиња во МК.
Се знаеше, по Мечето Ушко, сите деца во кревет :406389:

Цртана серија што одела на МРТ во 80ти. Дури и најпопуларниот можеби. И тоа Аслан што го кажа, само јас не сум запознаен со тие години. :406389:
Одеше и 90ти.
 

TVman

Добро-Познат Член
12,062
6,853
113
Були Були е снешко :406389: И тоа гледав како мал, ама посебно носталгија ме фаќа кога ќе се спомене "Мечето Ушко".
 

Beauty

Администратор
30,991
26,975
113
  • Автор на оваа тема
  • #14
Јас Ушко никогаш не сум го гледала, но Були беше супер.
Ушко е полски, Були е француски цртан.
 

M@RKO

Добро-Познат Член
13,232
2,206
113
Мечето ушко не е цртана серија туку куклено анимирана серија или како и да се вика тоа правилно.
 

M@RKO

Добро-Познат Член
13,232
2,206
113
Ова е понова верзија на Lackу Luke. На МРТ се емитуваше доста постара верзија. Имам дома три броја стрипови Таличниот Том во боја на српски :)

Јас највеќе кога се појави кабелската гледав Boomerang и Cartoon Network. Toa време уште беа тие телевизии со доста класика цртани серии.
 

dallavera

Добро-Познат Член
2,208
2,574
113
Стеф, сите цртани што се настанати од таа белгијскo-француска школа стрипови се одлични, покрај Тин Тин, Марсупилами и Таличниот Том, тука е и Астерикс и Обеликс.
Они немаа цртана серија туку се одделни филмчиња од по 40-50 минути. И ден денес ги обожавам. 334545
 
Top