Добредојде на форумот

Регистрирајте сѐ или логирајте сѐ за да имате целосен пристап на форумот на ТВ Пакет!

Најави се

Crossing lines|2013-2015

  • Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
Мислења
18,230
Допаѓања
2,878
Поени
113
Автор на оваа тема #1


БЕЗ ГРАНИЦИ
Број на епизоди : 38

"Без граници", снимена од продуцентски куќи од САД, Германија, Италија и Франција. Светската премиера, серијата ја имаше на Телевизискиот фестивал во Монте-Карло на 14 јуни 2013. Во САД се емитуваше на NBC, во Италија на Rai 2, а потоа продолжи и во Франција и Србија. Втората сезона беше продуцирана од француска продукција, но ниеден телевизиски канал во САД не беше заинтересиран да ја прикаже.

Содржина :
Поради тоа што Европа станала опасно засолниште на многу криминалци и злосторници од целиот свет, се оформува специјална единица истражувачи кои проблемот ќе го решаваат на глобално ниво. Тие пет детективи на чело со капетанот Луис Даниел, мора да соработуваат заедно, да се привикнат на секакви ситуации и на солидарност. Тука се една француска криминалиситичка аналитичарка, специјален техничар од Германија, експерт за оружје и тактика од Северна Ирска, италијанска истражителка специјализирана за мафијашки организации и тука е Даниел, нивниот лидер.
Сместени се во една напуштена зграда под судот, а додека ги бараат и ловат криминалците, се соочуваат со низа бирократски, правни и културолошки препреки. Нивните мети се опасни луѓе од Велика Британија, Германија, Франција, Полска, Русија, Скандинавија и така натака. Заплетот започнува која њујоршкиот полицаец Карло Хикман му се јавува на Мишел Дорн, член на Меѓунардониот криминалиситички суд, да се проклучи во специјалната единица која се занимава со решавање на меѓународни злосторства.

Улоги : William Fichtner, Marc Lavoine, Gabriella Pession, Tom Wlaschiha, Moon Dailly, Richard Flood, Donald Sutherland​